Hoeveel BH’s heb ik nodig?

Ik krijg regelmatig deze vraag. En dit is een lastige vraag, want het heeft te maken met veel factoren. Je hebt BH´s met verschillende functies. Denk aan een sport BH bij het sporten een strapless BH bij dat ene mooie jurkje. Een t-shirt Bh bij die mooie zijde blouse. Maar ook een huidkleurige (of rode BH) onder die mooie witte blouse om maar even wat voorbeelden te noemen. 

Omgaan met je BH

Een dagelijkse Bh, goed, stevig en comfortabel mag je best wat meer van in de kast hebben liggen. Het beste is deze Bh een dag te dragen. Dan kan het elastiek weer terug gaan in zijn eigen vorm. Na twee keer dragen kun je de Bh dan wassen. Draag je de Bh langer, jouw zweet is een bijtende stof voor het materiaal van lingerie. Door de Bh te wassen hersteld het vezel zich. De vezels rekken uit onder invloed van lichaamswarmte, transpiratie en huidschilfers.

Hoe lang gaat een BH mee?

Een BH gaat gemiddeld 8 maanden mee. Hoe vaker je de BH kan afwisselen met een andere BH, hoe langer de BH meegaat. Dus als je een BH in de was hebt, een in de kast en een aan, zou je uitkomen op 3 BH’s. Door meer BH’s aan te schaffen kun je langer met je BH doen. Ook alle materialen zullen na verloop van tijd losser worden wat betekend dat een goed steun en pasvorm geleidelijk zullen verminderen.

Onderhoud van een BH is cruciaal.

Ook de onderhoud van de BH is van groot belang. Hoe was jij je BH. Waarmee was jij je BH.

Nog een tip: vouw je voorgevormde BH’s nooit in elkaar. Op die manier kan de cup gaan rimpelen. Leg de voorgevormde BH’s gewoon achter elkaar in de lade.  

Lydia Lingerie Advies

Wil je meer lezen kijk dan naar onze blog over: