Hoe kan ik mijn lingerie het beste wassen?

Hoe was ik mijn lingerie?

Naast het dragen en genieten van lingerie moet deze natuurlijk ook gewassen worden. Veel klanten vragen in de winkel hoe zij dat nu het beste kunnen doen. Ons advies is de Bh te wassen op de hand.

Wasmachine

Als je de Bh wast in de wasmachine kan de beugel uit de Bh schieten en in de wasmachine komen. De beugel kan in de trommel komen en de motor kan stuk draaien. Maar de beugel kan ook door het centrifugeren tussen het rubber komen. Je ziet dan op de stof, onder de beugel, wasmachine schade. Als je dan in de winkel komt dat je Bh kapot is dan kunnen wij hier niets mee. Onze leveranciers vergoeden niets omdat de Bh in de wasmachine is geweest. Dat is toch echt zonde van die mooi BH.

Onze wastips zijn:

  1.  Was je lingerie op de hand. De materialen zijn zeer gevoelig.
  2.  Door op de hand te wassen voorkom je dat de beugels uit de BH vallen, waardoor je lingerie en je wasmachine beschadigen.
  3.  Laat een Bh niet weken in te warm water. Hoge temperaturen beschadigen de fijne materialen en de pads in de BH. Lauwwarm (30C)
  4.  Wring een BH nooit uit. Dit kan de beugel en de pad in de BH beschadigen.
  5.  Gebruik altijd wasmiddel dat gemaakt is voor gekleurde en fijne stoffen, deze bevatten geen bleek. Witte lingerie is wit geverfd waardoor het snel verbleekt. (grijs, grauw wordt)
  6. Gebruik geen wasverzachter. Lingerie bevat meestal ademende microvezels. Wasverzachter bevat Spandex dat ervoor zorgt dat de stof sluit en niet meer kan ademen.
  7. Was je lingerie altijd los van andere kleding.
  8. Als je, ondanks ons advies, de Bh wil wassen in de wasmachine gebruik dan een waszakje en scheidt donkere en lichte kleuren. En was alleen lingerie en geen andere kledingstukken. 
  9. Gebruik SOAK! 

SOAK

Nu hoor ik je al zeggen. Wassen op de hand! Dat is veel werk. Want zoals je misschien weet moet je het wasmiddel goed uit de lingerie spoelen. Het wasmiddel tast namelijk het elastan aan in de BH. Goed naspoelen is dus heel belangrijk. Daarom adviseren wij je lingerie te wassen met SOAK. Soak is een moderne manier om je was te doen. De zachte “niet uitspoel” formule is perfect voor de handwas. Je hoeft de lingerie alleen maar even te weken en lichte knijp bewegingen te maken in een bak lauw water. Uitspoelen is niet nodig! Hierdoor raken de BH’s gegarandeerd niet beschadigd door wasmiddel. Soak is een milieuvriendelijke formule gemaakt van plantaardige en hernieuwbare ingrediënten.

Soak is 100% biologisch afbreekbaar. We hebben een paar geuren en een geurloos flesje.

 

Wil je meer weten over SOAK.