Voedings BH

Je borsten groeien tijdens je zwangerschap.
Het is dan goed om bij een lingeriespeciaalzaak binnen te stappen om een goed advies te krijgen. Want tijdens je zwangerschap kunnen je borsten groeien, vaak vanaf de 3e maand, door uitbreiding van melkklierweefsel. Je borsten worden zwaarder en voller. Dat kan zelfs nog tot de laatste maand. Ook je omvang kan groeien want je ribben zetten uit. Koop daarom in het begin van je zwangerschap de Beha op zijn strakst zodat je hem tijdens de groei wijder kan zetten. (of je kunt een tussenstukje gebruiken) Maar de groei van de borsten verloopt bij iedere vrouw weer anders.

 

Wanneer koop je een voedingsBH?
Het advies is om de laatste maand een voedings BH te kopen. Dan zijn je borsten (bijna) de maat die je ook na de bevalling zult hebben. Koop de BeHa dan aan de ruime kant (cup) voor eventuele groei door de melkproductie die opgang komt. Maar let wel op de omvang! Die zal na de bevalling afnemen. Dus koop de BeHa strak. (let erop of het kindje ingedaald is of niet)

Snap je het allemaal nog? Kom gewoon even langs voor info.

Mag ik een BH met  beugel dragen tijden de zwangershap

Het is belangrijk om tijdens je zwangerschap geen BeHa te dragen die te KLEIN is. Een beugel mag! De beugels mogen niet in de borst prikken, dat zou zelfs een borstontsteking kunnen veroorzaken door verstopte melkkanaaltjes. (en dat is iets dat je echt niet wilt. Vroeger mocht je geen beugel dragen tijdens de zwangerschap, maar dat is achterhaalt, maar dat is achterhaalt, mits je de goed passende Beha draagt.
Tijdens de kraamweek is het soms wel fijn een BeHa te dragen zonder beugel i.v.m. stuwingen.

Moet ik ’s nachts een BeHa dragen

Het is fijn om ’s nachts een beha te dragen (zonder beugel) zodat je de zoogkompressen op de plaats kunt houden. Dit kan een soort top zijn maar ook een voeding Beha zonder beugel zodat je ’s nachts ook makkelijk kunt voeden.