Hoe kan ik mijn BH-maat bepalen?

Help, draag ik wel de goede maat? Hoe kan ik nou zien of een BH goed zit? Welke pasvorm zit nu beter bij mij? Waarom heb ik steeds last van die beugel? Helaas zijn er veel vrouwen, ongeveer 70%, die een verkeerde BH-maat of pasvorm draagt. Dit terwijl het juist zo belangrijk is.

Een BH bestaat uit letters en uit cijfers. De letters van de BH is de cupmaat, dit kan A, B,C,D of bijvoorbeeld G zijn. De omtrek is het getal dat daarbij hoort. Dit kan 70,75,80 of bijvoorbeeld 100 zijn.

Wist jij dat….

Een vrouw minimaal 7 keer in haar leven van maat wisselt? Dit kan door verschillende factoren komen. Pilgebruik, hormone therapie, zwangerschap, overgang, afvallen, aankomen.

Dat Bh’s kunnen verschillen van maat. Zo zijn er Bh’s die wat strakker vallen in de omvang of Bh’s die dieper in de cup vallen. Ook het model van een Bh kan de pasvorm beïnvloeden. Maar ook kan er maatverschil zijn in voorgevormd en niet voorgevormd. En zelfs kan een kleur van invloed hebben op een maat.

 

Draag jij de goede maat!

  1. Zorg dat je rugmaat goed is. Het rugpand van de BH moet rechtzitten en niet omhoog kruipen aan de achterkant. Als deze omhoog gaat dan is waarschijnlijk de omvang te groot. Dit gedeelte van de Bh geeft je borsten ook de meeste steun. De haakjes aan de achterkant maak je vast op het buitenste haakje. Een Bh loopt altijd iets uit door het dragen en dan kan je de BH nog strakker zetten.
  2. De borsten moeten niet boven de cup uitpuilen. Je mag geen extra borst boven de BH uitzien. De cupmaat van de BH is dan te klein. De beugel moet rond de borsten zitten. Ook onder de oksels. NIET op de borst. De cup is dan te klein. De bovenkant van de cup moet netjes aansluiten en niet wijken of plooien. (de cup is te groot)
  3. Als je de armen omhoog doet mogen je borsten niet zichtbaar zijn. De BH-band moet netjes blijven aansluiten rondom je lichaam.
  4. De schouderbanden mogen niet in je huid snijden. Ze moeten losjes op de schouders rusten. Vaak trek je dit strakker om een steviger gevoel te geven van de BH. Denk dan eens na over een smallere omvangsmaat.
  5. De beugels moeten mooi rond de borsten zitten.
  6. En de Bh moet lekker en comfortabel aanvoelen.

 

Lydia Lingerie Advies

Lees ook: