Hoe vind ik de perfecte zwangerschapsbh of voedingsbh?

Borstvoeding en Lingerie.

Bij veel vrouwen die zwanger worden groeien de borsten een paar cupmaten. Ze hebben een B/C cup en komen dan ineens in de zwangerschap in een F/G cup. Ze weten niet wat hun overkomt en ze willen een voedingsbeha maar waar haal je die maten?

Je borsten groeien tijdens de zwangerschap

Het is dan heel goed om bij een lingeriespeciaalzaak binnen te stappen om een goed advies te krijgen. Want tijdens je zwangerschap kunnen je borsten groeien, vaak vanaf de 3e maand, door uitbreiding van melkklierweefsel. Je borsten worden zwaarder en voller. Dat kan zelfs nog tot de laatste maand. Ook je omvang kan groeien want je ribben zetten uit. Koop daarom in het begin van de zwangerschap de BH op zijn strakst zodat je hem tijdens de groei wijder kan zetten en gebruik eventueel een tussenstukje.

Maar de groei van borsten verloopt bij iedere vrouw weer anders.

 

Mag ik een beugel dragen tijdens de zwangerschap?

Het is heel belangrijk om in je zwangerschap geen BH te dragen die te klein is. Een beugel mag! De beugels mogen niet in je borst prikken dan zou zelfs een borstontsteking kunnen veroorzaken door verstopte melkkanaaltjes (en dat is echt niet wat je wilt). Vroeger mocht je geen beugel dragen tijdens de zwangerschap maar dat is achterhaalt. Mits je maar een goed passende BH draagt. Verder worden je tepels steeds gevoeliger kies dus geen te strakke BH en één zonder naden. Tijdens de kraamweek is het wel verstandig een BH (top) te dragen zonder beugel i.v.m. de stuwingen. Is de stuwing weg dan kun je weer gewoon een beugel dragen.

 

Wanneer koop je een voedingsbeha?

Het advies is om de laatste maand een voedingsbeha te kopen. Dan zijn je borsten (bijna) de maat die je ook na de bevalling zult hebben. Koop de BH dan aan de ruime kant (cup) voor eventuele groei door de melkproductie die opgang komt. Maar let ook op de omvang. Die zal na de bevalling afnemen. Dus koop de BH strak. (Let erop is het kindje ingedaald of niet) Snap je het allemaal nog? Daarom adviseer ik je:  “Ga naar een speciaalzaak!”

 

Mag ik s ’nachts een BH dragen?

Het is fijn om tijdens de nacht een BH te dragen (zonder beugel) zodat je de zoogkompressen op de plaats kunt houden. Dit kan een soort top zijn maar ook een voedingsbeha zonder beugel zodat je ’s nachts ook makkelijk kunt voeden.

 

 

Lydia van Lingerie Advies