Hoe vind ik de perfecte zwangerschapsbh of voedingsbh?

Bij veel zwangere vrouwen groeien de borsten wel een paar cupmaten. Ze hebben een B/C cup en krijgen dan ineens in de zwangerschap een F/G cup. Ze weten niet wat hun overkomt en ze willen een voedingsbh of een zwangerschapsbh. Maar hoe vind je de juiste?

Borstvoeding en Lingerie

Je borsten groeien tijdens de zwangerschap. Het is dan heel goed om naar een lingeriespeciaalzaak te gaan om een goed advies te krijgen. Tijdens je zwangerschap kunnen je borsten groeien, vaak vanaf de 3e maand. Dit komt door uitbreiding van melkklierweefsel. Je borsten worden zwaarder en voller, dit kan zelfs nog tot de laatste maand. Ook je omvang kan groeien. Dit komt doordat je ribben uitzetten. Hou er daarom rekening mee om in het begin van de zwangerschap de BH op zijn strakst te dragen, zodat je hem tijdens de groei wijder kan zetten. Eventueel kun je een tussenstukje voor je BH gebruiken. De groei van borsten verloopt bij iedere vrouw weer anders.

Mag ik een beugel dragen tijdens de zwangerschap?

Het is heel belangrijk om tijdens je zwangerschap geen BH te dragen die te klein is. Een beugel in de BH mag! De beugel mag niet in je borst prikken, dat zou zelfs een borstontsteking kunnen veroorzaken door verstopte melkkanaaltjes. Dit is natuurlijk niet iets wat je wil. Vroeger mocht je geen beugel dragen tijdens de zwangerschap, maar dat is tegenwoordig achterhaalt. Verder worden je tepels steeds gevoeliger tijdens de zwangerschap. Kies daarom geen té strakke BH en een zonder naden. Tijdens de kraamweek is het wel verstandig een BH te dragen zonder beugel i.v.m. de stuwingen. Is de stuwing weg, dan kun je weer gewoon een beugel dragen.

Wanneer koop je een voedingsbh?

Mijn advies is om de laatste maand een voedingsbh of zwangerschapsbh te kopen. Dan zijn je borsten (bijna) de maat die je ook na de bevalling zult hebben. Koop de BH liever aan de ruime kant (cup) voor eventuele groei die door de melkproductie opgang komt. Let ook op de omvang, die zal na de bevalling afnemen. Let er dus op dat je de BH-omvang strak genoeg koopt. Ook moet je erop letten of het kindje is ingedaald of niet. Kun je het nou niet meer helemaal volgen, dan adviseer ik je om naar de speciaalzaak in Zutphen te komen. Daar kan ik jou persoonlijk advies geven en vragen beantwoorden.

Moet ik s ’nachts een BH dragen?

Het is fijn om in de nacht een BH te dragen, zonder beugel, zodat je de zoogkompressen op de plaats kunt houden. Dit kan een top zijn, maar ook een voedingsbh zonder beugel, zodat je ’s nachts ook makkelijk kunt voeden.

Voorgevormde voedingsbh?

In de winkel krijgen we vaak de vraag of er geen leuke, voorgevormde voedingsbeha’s zijn. Natuurlijk zijn die er! Wij hebben ze van het merk Mammae. Een BH die goed ondersteund, waarmee je discreet kunt voeden, kolven en je handenvrij hebt om je kindje vast te kunnen houden. Wil je meer weten over deze BH of over de andere voedingsbh’s? Kom dan even naar de winkel. Wij kunnen je adviseren.

Hopelijk heb je door deze blogpost genoeg informatie om de perfecte zwangerschapsbh te vinden. Ben jij nou benieuwd hoeveel BH’s je nodig hebt? Dan verwijs ik je graag door naar deze blogpost.

Lydia Lingerie Advies