Een BH zonder beugel of met beugel.

Een goede BH vinden met een goede ondersteuning en pasvorm is belangrijk.

Maar sommige vrouwen vinden een beugel in de BH vervelend. Hoe kan dat? Vaak is het zo dat de maat verkeerd is waardoor de beugel te strak “in” de borst zit.  Hij mag de borsten niet raken en moet plat op de huid liggen en niet naar voren komen. Het kan ook zijn dat de beugel te hoog loopt. Dat is ook een verkeerde maat.

Waarom zou ik een BH dragen met een beugel?

Een beugel Bh geeft meer vorm aan de borsten. Een beugel zorgt ervoor dat de BH zijn vorm behoud, de borst wordt iets ronder en gelift. De vorm van het decolleté wordt bij het dragen van een BH zonder beugel anders ten opzichte van een BH met beugel omdat de borsten niet gesepareerd worden door een beugel. Ze komen meer tegen elkaar aan te liggen.

Waarom zou ik een BH dragen zonder beugel?

Maar wat nu als je een beugel niet comfortabel vindt of om medische redenen geen beugel kunt dragen. Tegenwoordig geven de BH’s zonder beugel een prima steun omdat ze gemaakt zijn van stevig materiaal. De steun van een BH komt vanuit de onderband. Deze is meestal breder en steviger.

Er komen steeds meer vrouwen die graag een BH zonder beugel dragen. Dus ook merken zullen daarop inspringen. In de collecties zien we steeds meer BHs zonder beugel. Een mooie Bh is de BH van Anita.

Beugel Bh’s en borstkanker.

Medisch onderzoek uit 2014 onder meer dan 1500 vrouwen heeft geen enkel verband gelegd tussen het dragen van een beugel Bh en het risico op borstkanker.

Lydia Lingerie Advies