Wat is mijn maat?
Help, draag ik wel de goede maat. Hoe kan ik nou zien of een BH goed zit? Welke pasvorm zit nu beter bij mij? Waarom heb ik steeds last van die beugel?
Helaas zijn er veel vrouwen, ongeveer 70%, die een verkeerde maat of pasvorm van BH draagt. Terwijl het juist zo belangrijk is. Een aantal tips waar je naar moet kijken. De letters van de BH is de cupmaat. Dat kan A, B,C,D of bijvoorbeeld G zijn. De omtrek zijn de cijfers die daarbij horen. Dat kan 70,75,80 of bijvoorbeeld 100 zijn.

Draag jij de goede maat!
1. Zorg dat je rugmaat goed is. Het rugpand van de BH moet rechtzitten en niet omhoog kruipen aan de achterkant. Als deze omhoog gaat dan is waarschijnlijk de omvang te groot. Dit gedeelte van de Bh geeft je borsten ook de meeste steun. De haakjes aan de achterkant maak je vast op het buitenste haakje. Een Bh loopt altijd iets uit door het dragen en dan kan je de BH nog strakker zetten.
2. De borsten moeten niet boven de cup uitpuilen. Je mag geen extra borst boven de BH uitzien. De cupmaat van de BH is dan te klein. De beugel moet rond de borsten zitten. Ook onder de oksels. NIET op de borst. De cup is dan te klein. De bovenkant van de cup moet netjes aansluiten en niet wijken of plooien. (de cup is te groot)
3. Als je de armen omhoog doet mogen je borsten niet zichtbaar zijn. De BH-band moet netjes blijven aansluiten rondom je lichaam.
4. De schouderbanden mogen niet in je huid snijden. Ze moeten losjes op de schouders rusten. Vaak trek je dit strakker om een steviger gevoel te geven van de BH. Denk dan eens na over een smallere omvangsmaat.

Kom voor een goed advies naar onze winkel. Dan helpen wij jou graag.

Lydia van Lingerie Advies Zutphen