Mijn advies over voedingsBH’s

 

Je borsten groeien tijdens de zwangerschap.

Het is dan heel goed om bij een lingeriespeciaalzaak binnen te stappen om een goed advies te krijgen. Want tijdens je zwangerschap kunnen je borsten groeien, vaak vanaf de 3e maand, door uitbreiding van melkklierweefsel. Je borsten worden zwaarder en voller. Dat kan zelfs nog in de laatste maand. Ook je omvang kan groeien want je ribben zetten uit. Koop daarom in het begin van je zwangerschap de BH op zijn strakst zodat je hem tijdens de groei wijder kan zetten. Gebruik eventueel een tussenstukje.

 

Wanneer koop je een voedingsBH?

Het advies is om in de laatste maand een voedings BH te kopen. Dan zijn je borsten (bijna) de maat die je ook na de bevalling zult hebben. Koop de BH dan aan de ruime kant (cup) voor eventuele groei door melkproductie die opgang komt. Maar let op de omvang. Die zal na de bevalling afnemen. Dus koop de BH strak. (let erop is het kindje al ingedaalt of niet) Snap je het allemaal nog? Daarom adviseer ik je:

“Ga naar een speciaalzaak!”

Mag ik een beugel dragen tijdens de zwangerschap?

Het is heel belangrijk om je zwangerschap geen BH te dragen die te klein is. Een beugel mag! De beugels mogen niet in je borst prikken, dat zou zelfs een borstontsteking kunnen veroorzaken door verstopte melkkanaaltjes. (en dat is iets wat je echt niet wilt!) Vroeger mocht je geen beugel dragen tijdens de zwangerschap, maar dat is achterhaalt, mits je de goed passende BH draagt één zonder naden. Tijdens de kraamweek is het wel verstandig een BH (top) te dragen zonder beugel i.v.m. de stuwingen is de stuwing weg dan kun je weer gewoon een beugel dragen.

Moet ik ’s nachts een BH dragen?

Het is fijn om ’s nachts een BH te dragen (zonder beugel) zodat je de zoogkompressen op de plaats kunt houden. Dit kan een soort top zijn maar ook een voedingsBH zonder beugel zodat je ’s nachts ook makkelijk kunt voeden.

Merk: Magic

De Mama Supporting Short is onmisbaar tijdens en na je zwangerschap. De short beschikt over speciale supportpanelen om de buik en rug extra te ondersteunen. Deze speciale zone zorgt voor een comfortabele pasvorm. Rondom bovenbenen zit built-in support en tevens een siliconenrand om oprollen te voorkomen. De stijl is voorzien van zacht materiaal en een naadloos design voor ideaal comfort. De Supporting Short is geschikt voor dagelijks gebruik.

  • Zachte stof en naadloos design met speciale over-the-bump pasvorm
  • Geeft extra support aan de buik en rug tijdens en na de zwangerschap
  • Rekbaar materiaal gaat druk op de buik tegen
  • Extra support voor bovenbenen, en lift de billen

.