Mijn advies over sport BH’s

Wist jij dat je borstweefsel beschadigd wordt wanneer ze niet goed opgevangen worden door een goede BH. Bij het sporten is dat natuurlijk nog belangrijker. Verder is het zo dat tijdens het sporten  je borsten niet alleen op en neer gaan maar ook heen en weer. Verder hebben onze borsten geen spieren maar huid en weefsel. Zonder goede ondersteuning rekt de huid en het weefsel bovendien uit! Dit zal vervolgens niet meer herstellen. Bovendien zullen je borsten hun elasticiteit verliezen en krijg je op latere leeftijd hangborsten.

 

 

Een gewone BH houdt bewegingen voor 28% tegen,

een sport BH doet dit voor 78%

Of een sport BH een beugel of geen beugel heeft maakt niet zoveel uit. Het is belangrijk dat de BH stevig is en niet rekbaar en dat hij hoog sluit. Een beugel doet eventueel alleen nog iets voor de vorm van de borsten. Als de sportBH racerback gedragen kan worden zal hij nog meer steun geven. Het materiaal van een goede sport BH ademt.

Laat je goed adviseren voor een sport BH. Zorg dat de cup hoog sluit. De cups en de schouderbanden niet elastisch zijn. Een sportBH zit strak maar mag niet knellen.