Hoeveel BH’s heb ik nodig?

Ik krijg regelmatig deze vraag. En dit is een lastige vraag, want het heeft te maken met veel factoren. Deze factoren worden in de tekst hieronder uitgebreid toegelicht. Voor vragen zoals hoeveel BH’s je nodig hebt, kun je natuurlijk altijd even langskomen in mijn lingeriezaak in Zutphen voor persoonlijk advies.

Omgaan met je BH

Hoe ga jij met je BH om? Was je deze regelmatig?
Een BH draag je het liefst 1 dag. Het elastiek kan dan weer terug gaan in zijn eigen vorm. Je hoeft hem niet meteen te wassen, dat kan na 2x dragen. Draag je een BH langer dan 2 dagen? Jouw zweet is een bijtende stof voor het materiaal van lingerie. Dus leg hem niet een week weg. Door een BH te wassen hersteld het vezel zich. De vezels rekken uit onder invloed van lichaamswarmte, transpiratie en huidschilfers.

Hoe lang gaat een BH mee?

Een BH gaat gemiddeld 8 maanden mee. Hoe vaker je de BH kan afwisselen met een andere BH, hoe langer de BH meegaat. Dus als je een BH in de was hebt, een in de kast en een aan, zou je uitkomen op 3 BH’s. Door meer BH’s aan te schaffen kun je langer met je BH doen. Daarnaast verschilt het ook per pasvorm hoe lang een BH mee gaat. In mijn lingeriezaak in Zutphen kan ik je hier persoonlijk advies over geven!

Ben je nou benieuwd naar welke BH-maat je eigenlijk hebt? Kijk dan eens naar deze blogpost.

Lydia Lingerie Advies